Alles over rioolbeheer
Telefoon: (+31) 06-15841977

Rioolmuseum Parijs

Rioolmuseum in Parijs

In mei 2010 heb ik met mijn familie een bezoek gebracht aan het rioolmuseum in Parijs, oftewel het Musée des Egouts de Paris. De ingang van dit museum ligt tegenover Quai d’Orsay nr. 93, nabij Pont de l’Alma. Dit is ongeveer 2 minuten lopen van metrostation Alma-Marceau. Wilt u dit museum bezoeken, informeer van te voren goed naar de openingstijden en mogelijkheden, dit in verband met waterstanden en geplande onderhoudswerkzaamheden aan het stelsel. Het museum is te bereiken via telefoonnummer +33 (0)1 53 68 27 81 of via de mail visite-des-egouts@paris.fr

Nederlandse brochure is bij de kassa verkrijgbaar.

Via een trap komt u in het stelsel terecht. Tijdens de wandeling door het stelsel ziet u verschillende onderdelen van het stelsel, de ontwikkeling van het stelsel vanaf omstreeks het jaar 1200 tot nu, mogelijkheden van schoonmaaktechnieken, een schoonmaakboot, oude foto’s en schaalmodellen. Op het einde komt u in een kleine boetiek waar uiteraard de nodige snuisterijen met betrekking tot het rioleringsstelsel gekocht kunnen worden. En gelukkig is er ook een toilet in het stelsel aanwezig!

Dit museum is niet geschikt voor minder-valide mensen of wanneer u (enigszins) claustrofobisch bent. Wilt u de “stank” van het stelsel trotseren, dan heeft u een leuke wandeling van circa 1-2 uur.

Veel plezier in deze echte “stad onder de stad”.